23 Haziran 2015 Salı

Kars Uçak Bileti Ve Kars Şehri Bilgileri

KARS İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Kars karasal iklimin tesiri altında meydana iştirak eden bir şehirdir .  Coğrafi konumu ise bu hali epeyce sertleştirmektedir .  Bu alanda kış aylarında eksik 40 dereceye varan ilgisiz yaşanmaktadır .  Bununla Beraber bu sebeple don vakalarına da sık sık rastlanıyor .  Yaz aylarında da benzer iklimin tesiriyle ateş gibi ve kurak havalar görülmektedir .  Nebat örtüsü de bu duruma yönelik şekillenmekte ve şehirdeki tarım faaliyetlerini sınırlamaktadır .  Kar yağışı da Anadolu ortalamalarına yönelik epeyce yüksek seyretmektedir .  Bu durum hayat şartlarını zorlaştıran durumlardan biridir .

GÖRÜLMESİ GEREKLI OLAN YERLER

Ani Harabeleri: Kars'ın 55 km .  doğusunda koltuk almaktadır .  Ülkemiz ve Ermenistan hududunda mühim bir alanda koltuk alan harabeler bir ören yeri olarak ziyarete uyumlu olmaktadır .  Kalıntıların mühim bir bölümü M . Ö .  8 .  Asırdan öncesinde yapılmaya başlanmıştır .  13 .  Asra civarı buradaki yapılar inşa edilmeye aynı ritimde devam edilmiştir .  Bununla Beraber Ani binbir kiliseli şehir olarak da bilinmektedir .  Bölge Ortaçağ amaçlı de mühim olurken Ermeniler amaçlı de mukaddes bir koltuk konumunda bulunmuştur .

Kars Müzesi: Müzede ilde koltuk alan harabelerden ve öbür kalıntılardan çıkartılan yapıtlar sergilenmektedir .  Kars'ın arkeolojik olarak da birçok buluntuya sahip olması sebebiyle de müzede epeyce enteresan yapıtlar koltuk almaktadır .  Taş yapılar da bunlardan sadece biridir .  Bu sebeple müzenin ziyaret bitmeden öncesinde görülmesi gerekiyor .

Beylerbeyi Sarayı: 1579 senesinde Lala Mustafa Paşa aracılığıyla yaptırılmıştır .  Saray 1918 senesinde civarı Devlet Konağı olarak hizmet vermiştir .  Osmanlı mimarisini heyecan edenler amaçlı görülmesi gerekli olan eserlerden biri de bu saraydır .

Ebul Hasan Harakani Türbesi: Ebul Hasan Harakani Anadolu'ya iştirak eden önce evliyalardan biridir .  Bununla Beraber Türkleşme çalışmalarında faaliyet gösterdiği düşünülmektedir .  Bu sebeple de kendisinin ayrı bir önemi bulunmaktadır .  Bu yüzden türbesi sık sık ziyaret edilmektedir .  Bununla Beraber sözleri ve yapısı da uyarı çekmektedir .

Havariler Kilisesi: Kars Kalesi'nin güney eteğinde bulunmaktadır .  M . S .  932 bir 937 senelerinde yaptırılmıştır .  Yaptırtan birey ise Bagratlılar Kralı Abbas olmuştur .  Mimarisi ile dikkatleri çekmektedir .  Bununla Beraber yapısı 4 yapraklı yoncayı hatırlatmaktadır .  Bu simge Hıristiyanlar amaçlı mühim olmaktadır .

Büyük Katedral: mimarı Ayasofya'nın mimarıyla benzer meydana iştirak eden Katedral yeniden Bagratlılar çağında yaptırılmıştır .  Sultan Alparslan'ın şehri fethetmesiyle camiye çevrilmiştir .

Taş Köprü: Sultan 3 .  Murat'ın buyruğu ile Lala Mustafa Paşa aracılığıyla yaptırılmıştır .  Üç kemerlidir .  Görülmeye ölçüt bir mimarisi bulunmaktadır .

Kuyucuk Kuş Cenneti: Kuyucuk Gölü 182 kuş çeşidini barındırmaktadır .  Natürel güzellikleri rastlamak isteyenler amaçlı de epeyce ilgi cazip bir yerdir .

Kars Havaalanı

Şehrin beynelmilel statüye sahip havaalanı bulunmaktadır .  Bu sebeple erişim daha huzurlu seyredebilmektedir .  Kars Havaalanıyla beraber kente yolculuk hepten kolaylaşmaktadır .  Kente kısa müddetli yolculuk yapanlar da bu karayolu tercih etmektedir .  Bu sebeple Kars daha cazip duruma gelmektedir .

En pahalı olmayan Kars uçak bileti satın almak ise Alo Bilet hattıyla epeyce pratik oldu .  Bu sebeple de kaygı yaşamaya gerek kalmıyor .  Uçak bileti maliyetleri da buradan sorgulatılabilmektedir .

Tarihi ile herkeste heyecan uyandıran Kars'a yapılmış olan yolculukların maksadı gün geçtikçe değişiyor .  Turistik amaçlı olarak da yapılmış olan yolculukların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor .  Bu sebeple de son zamanlarda birçok birey Kars uçak bileti satın almak amaçlı daha pek denetim yapmaktadır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder