28 Haziran 2015 Pazar

Kütahya Uçak Bileti

Yellice Dağı ve Kütahya Ovası kenarında yerleşim inşa edilmiş durumda olan kent,  Porsuk Çayıyla bilinmekte,  abuhava özelliği olarak ise İç Anadolu'nun katı ve Marmara Bölgesi'nin ılıman havasındaki geçişlerden oluştuğu görülmektedir.  Sıcaklığın çoğunlukla   sağlamak  27 ile 38 derece aralarında izlediği şehirde kar kalınlığı en pek 50 santimetre civarındadır.  Çok pek rüzgâr esmemesine nazaran kış rüzgârını kuzeyden aldığı amaçlı katı ve kuru bir ilgisiz gökyüzü hâkimiyet işaret etmektedir.  Şehrin yarısı ormanlarla kaplı meydana gelmesine nazaran ormanlar fakat çok yükseklerde bulunmakta bu yüzden de karaçam kızılçam benzeri ilgisiz ve sıcağa sağlam ağaç türlerinden oluşmaktadır.  İç kesimlerdeki nebat örtüsü ise etrafından iştirak eden pekçok gökyüzü tesiri ile koltuk yer değişiklik işaret etmektedir.



GÖRÜLMESİ LAZıM IŞTIRAK EDEN YERLER



Kütahya Kalesi: Tahmini 3. 500 metrelik etrafa sahip durumda olan ve 70 burcu durumda olan sert duvar 3 hisarlıdır.  Henüz Önceki tarihlere dayanan kalenin hikâyelerinden biri de Evliya Çelebi vaktiyle cezaevi olarak kullanıldığıdır.



Dönenler Mevlevihanesi: Mevlevihaneler içinde en mühim 3.  koltuk durumda olan mekân,  1237 ve 1243 tarihleri aralarında yaptırılmış,  giriş kısmı mescit olarak kullanılmaktadır.



Kütahya Saat Kulesi: 19.  asırda yapılan saat kulesi,  Kütahya Valisi Fuat Paşa aracılığıyla yaptırılmış ve inşa esnasında kesme taşlar kullanılmasına uyarı edilmiştir.



Kütahya Ulu Cami: Tam tamına 64 penceresi,  2 kocaman kubbe ve 6 minik kubbeye sahip durumda olan cami,  şehrin en kapsamlı camisi meydana geldiği amaçlı ve mimarisinde kullanılan kesme taşlar ile görüntüsünde tarihi bir imar güzelliği taşıdığı amaçlı iman edenler civarı ziyaretçi de çeken bir mekândır.  İçerideki Kâbe resmi ise tamamıyla çini faydalanılarak yapılmıştır.



Dumlupınar Şehitliği: Türk tarihinde epey mühim bir yeri durumda olan Dumlupınar Muharebesi esnasında şehitlerimiz amaçlı inşa edilmiş durumda olan Dumlupınar şehitliği,  500 şehidin kabrine sahiplik edecek biçimde 1992 senesinde yaptırılmıştır.



KÜTAHYA HAVAALANLARI



Kütahya merkeze 45 kilo metre mesafede durumda olan ve en son bilişim faydalanılarak heyetmiş durumda olan Yengi Havalimanı,  şehrin tarihi dokularına henüz basit ulaşabilmenizi sağlamak amaçlı yaşama geçirilmiştir.  Havalimanı bu arada yalnızca Kütahya amaçlı değil,  Afyon'a 55 kilo metre,  Uşak'a da 100km mesafede olmasıyla öbür şehirlerinde ulaşımını kolaylaştırmış bir merkezde koltuk almaktadır.



Kütahya uçak bileti ücretleri amaçlı Alo Bilet Hattı'nı arayarak sorularınıza ve sorunlarınıza destek alabilir,  bu arada en pahalı olmayan Kütahya uçak bileti fırsatları ile ilgili da haber sahip olarak bütçenizi sarsmayacak biçimde seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.  Pahalı Olmayan Kütahya uçak bileti sahibi olabilmek amaçlı,  erken rezervasyon avantajını ya da gidiş  sağlamak  dönüş bilet alımını tercih ederek henüz uyumlu yolculuk yapabilirsiniz.



Ülkemiz'nin minik bir şehri meydana gelmesine nazaran,  gezilip görülecek,  haber sahibi olunacak ve tarihi kalıntılarına hayranlıkla bakılacak civarı dolu dolu bir yapıya sahip olmasıyla,  birden pek ziyaretçinin yıl içinde kesinlikle uğradığı bu kentte,  sizler de tarih ve kültür şahidi olmak istiyorsanız,  Alo Bilet Hattı vasıtasıyla Kütahya uçak biletleri ücretleri ile ilgili haber alıp,  bilet satın alım işlemleriniz de oturduğunuz yerden gerçekleştirebilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder