5 Haziran 2015 Cuma

Düzce Uçak Bileti Al

DÜZCE TARİHİ

Düzce şehrinin tarihi 14. asra civarı uzanmaktadır. Ancak Düzce'de yer alan Konuralp kasabasında M.Ö 3. asra ilişkin belirtilere rastlanmıştır. Arkeolojik eselerden edinilen verilere yönelik bölgenin epeyce zengin bir tarihi meydana geldiği saptanmıştır. Bitinya Devleti bölgeye uzunca zaman hakim olmuş ve yörede mühim kentler kurmuştur. Ek Olarak ek olarak sonra az bir zaman ile Pontus hakimiyeti sürmüş ancak Romalılar şehri abluka etmiş ve elde etmiştir . Romalılar kentin ismini ''Prusias ad Hypium'' olarak değiştirmiştir. Uzunca zaman Roma hakimiyetinde durumda olan alanda Hristiyanlık yaygın durumda olan dindi. Roma'nın ikiye ayrılmasıyla bölge toprakları Doğu Roma'ya ilişkin olmuştur. Osmanlı bölgeyi 1323 senesinde elde etmiş ve yöreyi Türkleştirmiştir.

16. yy da bölge halkı buraya 'Pazar' ismini vermiş ve ova ortasında yer alan köye 'Düzce Pazarı' denmiştir. Osmanlı çağında bölge kereste ihtiyacını karşılamak amaçlı kullanılmış ve geliştirilmiştir. İlerleyen dönemlerde bölgeye göç çoğalmış ve nüfusu artmıştır. Ticari önemi yardımıyla Rum ve Ermenilerin ilgisini çekmiştir ve bölgeye yerleşim hızlanmıştır.  1915 senenindeki devlet buyruğu ile Düzce'deki Ermeni nüfus sürüldü. 1918 senesinde Fransızlar aracılığıyla elde edildi . Ulusal Uğraş ile beraber bir ek olarak edinilen il süratle gelişmeye devam etti ve mühim bir endüstri ve ticaret şehiri oldu. 17 Ağustos zelzeleninden ek olarak sonra kocaman yaralar alan bölge yaralarını ek olarak çabuk sarabilmesi amacıyla Türkiye'nin 81. ili olmuştur.

DÜZCE İKLİMİ VE BİTKİ ÖRÜTÜSÜ

Batı Karadeniz havasında yer alan Düzce'nin doğunda Bolu, batı kısmında Sakarya yer alır . Denizden yüksekliği 120 metredir. Kocaman Melen Çayı, Asar Suyu, Aksu Deresi, Minik Melen Çayı benzeri mühim akarsular bu bölgeden geçmektedir. Yazlar ateş gibi ve kışları ilgisiz geçer. Batı Karadeniz abuhavası bölgeye hakim olsa da yer yer karasal iklimde görülmektedir.

Bitki örtüsü kapsamlı ve çeşitlidir. Kavak ve fındık ağaçlarına sık sık rastlanır. Bununla Beraber yüksek bölgelerde meşe, kayın, köknar, kızılağaç ve çam ağacı benzeri farklı ağaçlarda orman örtüsüne nitelik katar. Fındık bahçeleri de alanda mühim derecede yere sahiptir.

GÖRÜLMESİ LAZıM GELEN YERLER

Konuralp Müzesi: Alanda yer alan tek antik Il burada yer alır . '' Prusias Ad Hypium '' başka bir deyişle çoğul Roma Şehiri bu alanda yer almaktadır . 1825 tane arkeolojik yapıt bu müzede yer almaktadır . Öbür eserlerle beraber toplamında 6118 parça yapıt yer almaktadır ve yöredeki en kapsamlı kapsamlı müzelerdendir.

Konuralp Camii: 14. Yy da yapıldığı Osmanlı arşivlerinden yer alan kaynaklarda belirtilmiştir. Dilaver Ağa adlı bir hayırsever aracılığıyla tamir edilmiş ve kendini bugüne civarı korumuştur. Bununla Beraber alanda Karaköy Türbeleri, Ahmet Dede Türbesi, Konuralp Türbesi benzeri dini turizm kapsamında görülmesi lazım gelen yapılar yer almaktadır .

Mağalar: Akçakoca kazasına 8 kilometre mesafede Fakıllı Mağarası yer almaktadır . Bir metre yüksekliğinde ve 15 metre uzunluğunda epeyce görkemli bir yapıdır. Ilginç sarkıt ve dikit yapıları doğanın heyecan uyandırıcı güzelliklerindendir.

Yaylalar: Gelişen yayla turizminden Düzce de hissesini almıştır. Topuk Yaylası, Kardüz Yaylası, Odayeri Yaylası bunların en pek bilinenleridir.

DÜZCE HAVALİMANI

Düzce'de etkin havaalanı üzgünüm bulunmamaktadır ancak proje ve çalışmalar sürmektedir. Bölgeye en yakın havaalanı, İstabul Sabiha Gökçen Havaalanı'dır ve dileyen yolcular bölgeye buradan aktarma yapabilir. Düzce zelzele yaralarını halen sarmaya devam ediyor ve vatandaşların alakasına layık naturel ve tarihi güzelliği pek bir ilimizdir.

Düzce uçak bilet ücretleri verileri amaçlı Alo Bilet Hattı'nı arayabilir, kendinize en uyumlu ve en pahalı olmayan Düzce uçak bileti seçeneğini inceleyebilirsiniz . Pahalı Olmayan Düzce uçak bileti satın almak amaçlı bulma inşa etme seçeneğini kullanmanız yeteri kadar olacaktır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder