25 Haziran 2015 Perşembe

Kırıkkale Uçak Bileti Satın Alabilirsiniz

İlin adı, şehrin 3 kilometre . Kuzeyindeki Kırıkköyü ile şehrin merkezindeki Kaletepe'nin kısaltılarak birleştirilmesinden meydana çıktığı söylenmektedir. Bu ad milletçe aracılığıyla yakıştırıldığı söylenmektedir. Osmanlı arşiv kaynaklarına bakıldığında şehrin ismin Kırıkkale olarak geçtiği bilinmektedir. Yörenin çok eskiyen bir tarihi geçmişi yer almaktadır . İl hudutları içerisinde olan bir takım tarihi kalıntılar, ören yerleri ve höyüklerin varlığı incelemeler ve arkeolojik belirtiler ışığında bölge tarihinin M.Ö 8000'lü senelere dayandığı ispatlanmıştır . Coğrafi alan olarak çok eskiyen bir yerleşim sahasıdır. Ceritkale köyü yakınlarında taş kabartmaları ve mağaralardaki resimler ve Göçbeyli köyündeki höyükler yörenin, Hititlerin mühim bir yerleşim merkezi meydana geldiğini işaret etmektedir . Kırıkköy ve Kaletepe'deki farklı yerlerde Bizans ve ek olarak eskiyen dönemlerden kaldığı malum arkeolojik belirtilere rastlanmıştır. En Son kazılarla birlikte alanda 24 höyük ve 5 düz yerleşim saptama edilmiştir . Roma ve Bizans dönemine ilişkin birçok çanak-çömlek parçalarına rastlanmıştır. Höyüklerden bir araya gelen materyallerin Eskiyen , Ortada , Geç Tunç ve Demir çağına ilişkin meydana geldiği bilinmektedir. Bölge Hititler, Frigler, Etiler, Lidyalılar, Sümerler ve Galatlar benzeri uygarlıklara ev sahipliği yapmış en şimdi ise Osmanlı Devleti'nin himayesi altına girmiştir.

KIRIKKALE İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Kırıkkale şehrinde katı siyah abuhavası tesirleri karar sürmektedir. Kış ayları ilgisiz , yaz ayları ise kurak ve ateş gibi geçer. ısı ortalaması yaz aylarında +39 derece iken kış mevsiminde hissedilen en düşük soğukluk -21 derecedir. Aşağı Yukarı ısı sene bazında 13 derece civarındadır. Aşağı Yukarı yağış ölçüsü 330-400 milimetre içinde değişim gösterir. Topraklarının bir bölümü bozuk meşe ormanlarıyla kaplıdır. Bu ormanlardan ele geçirilen odun yakacak olarak kullanılmaktadır. İl topraklarında randımanlı mermi , demir, manganez ve kömür yatakları yer almaktadır .

Şehir toprakları genelde kahverengi topraklar meydana getirir. Kireç ölçüsü çok yüksektir. Alanda engebeli araziler volkanik patlamalar aracılığıyla oluşmuştur. Bu topraklar engebeli arazide çukurluk olanda toplanmıştır. Arazide çıplak volkanik kayalara görmek olasıdır . Mineral tarafından zengin olması bu bölgeyi tarıma elverişli kılmıştır.

GÖRÜLMESİ GEREKLI DURUMDA OLAN YERLER

Kırıkkale ili tarih boyu pekçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır bu sebeple tarihi yapıt ve naturel güzellikler açısından çok zengindir. Naturel güzelliklerinden ve tarihi eserlerden belli bir süre belirtmek gerekirse;

Sulu Mağara: Gezilecek yerler listesinde önce sırada olmalıdır. Keskin kazasına ilişkili Arzu Bayırı mevkiinde yer alır . Erişimi çok kolaydır. Yarısı doğal-yarı suni nitelik gösteren mağara 285 metre uzunluğundadır ve üç kattan oluşmaktadır. Kırıkkale Valiliği alanda çalışmalar yapmış ve faaliyete hazırlıklı duruma gelmiştir. Bu mağarayı kesinlikle görmelisiniz.

Ceritkale Taş Mezarlığı: Bu kabirlik şehrin tarihini gözler önüne sermektedir ve görmeniz gerekli durumda olan bir noktadır. Bölgenin en eskiyen yerleşim alanı olarak görülür Keskin kazasında Ceritkale Köyü'ne yakındır. Köy ile arasındaki uzaklık 3 kilometredir.

Çeşnigir Köprüsü: Kırıkkale kazalarından biri durumda olan Karakeçili kazasına ilişkili Köprüköy beldesinde yer alır . Selçuklu çağında yapılmıştır. Bu köprü ile ilgili pek bir haber yoktur ancak hazırlanan incelemeler ışığında 13. Yüzyılda yapıldığı anlaşılmıştır. Yavuz Padişah Selim Mısır seferine giderken köprüyü bir ek olarak inşa ettirdiği bilinmektedir. Köprünün yapımında kesme taş kullanılmıştır. Toplamında uzunluğu 110 metre olup 6 metre genişliğe sahiptir.

KIRIKKALE HAVALİMANI

Maalesef Kırıkkale şehrinde havaalanı yer almaktadır . Ancak uçuşlar Ankara Havaalanı faydalanılarak aktarmalı olarak gerçekleşmektedir. Naturel güzellikleri ile Kırıkkale her geçtiğimiz gün turizm potansiyelini artırmaktadır ve şüphesiz görülmesi gerekli durumda olan bir ilimizdir.

Kırıkkale uçak bilet ücretleri ile ilgili bilgilendirilmek için Alo Bilet Hattı'mızı kullanabilir, kendinize en uyumlu ve en pahalı olmayan Kırıkkale uçak bileti seçeneğini inceleyebilirsiniz . Pahalı Olmayan Kırıkkale uçak bileti satın almak için sistemimizde aratma yapmanız yeteri kadar olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder