8 Haziran 2015 Pazartesi

Erzincan Uçak Bileti Bilgileri

ERZİNCAN TARİHİ

Sınırları içerisinden İpek Karayolu geçtiğimiz Erzincan tarih süresince pekçok medeniyeti cezp etmiştir. Tarih öncesi çağlarda Urartu hakimiyetinde durumda olan il her süre ticari ehemmiyetini korumuştur. Hititler, Persler ve Romalılar Erzincan2ın çektiği medeniyetlerdir. Erzincan'a Müslüman akınlarının başlaması 7. asra dayanmaktadır. Türklerin 1071 senesinde Anadolu'ya girişleri ile birlikte Erzincan sırasıyla; Mengüçlü Beyliği, Anadolu Selçukluları, İlhanlılar ve Eretna Devleti hakimiyetlerine girmiş ve daha daha sonra 1379-1401 seneleri aralarında özgürlük duyuru etmiştir.

1401 senesinde Erzincan, Yıldırım Bayezid aracılığıyla Osmanlı topraklarına dahil olmuştur . Erzincan 1419 Karakoyunlular'ın, 1455'te de Akkoyunluların hakimiyetine girmiştir. Fatih Padişah Mehmet'in 100 bin şahsiyet silahlı gücü 11 Ağustos 1473 senesinde Otlukbeli Savaşı'nda Akkoyunluları yenmiştir. Erzincan 1514 seneye civarı mahalli beylerin idarenine bırakılmış ve 1514 senesinde savaş yapılmadan Yavuz Padişah Selim aracılığıyla Osmanlı Devleti'ne dahil olmuştur .



ERZİNCAN İKLİMİ ve BİTKİ ÖRTÜSÜ  

Erzincan Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır . Bu bölgenin tesiriyle Erzincan'da karasal abuhava gözlenmektedir. Tek bu karasal abuhava benzer bölgedeki öbür pekçok ile yönelik daha ılıman geçmektedir. Erzincan, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi aralarında abuhavasal olarak bir geçiş niteliği taşımaktadır. Erzincan'ın senelik ısı ortalaması 11-12 C derece içerisindedir . İlde kış ayları epeyce katı ve ilgisiz geçerken yazları da etraftaki öbür şehirlere nispeten daha sıcak geçmektedir. Kasım-Nisan ayları aralarında don vakaları gözlenebilmektedir. En yağışlı mevsimi ilkbahar durumda olan ilin 4 tarafı dağlarla çevrili meydana geldiği amaçlı fazla yağışlarda sel baskını rizikosu fazladır.

Lawson yalancı servisi, ülkemizde naturel olarak yalnızca Erzincan'da yetişmektedir. Erzincan'da kapsamlı yapraklı zeytin, zakkum ve okaliptüs yetişmektedir. Fıstık çamı ise zoka yapraklılar türünde en fazla rastlanan türdür. Alanda endemik olarak 276 tür yetişmektedir.



ERZİNCAN GEZİLECEK YERLER

Altıntepe: Il merkezine 15 km uzaklıktadır. Urartular'dan günümüze civarı erişen en dayanıklı şehirlerden bir tanesi olma özelliğini taşımaktadır. Yapılmış Durumda Olan kazı çalışmalarında saray, tapınak, kabir ve birden fazla arkeolojik eser bulunmuştur. MÖ 8. asra ilişkin duvar fotoğrafları ve miğfer benzeri yapıtları de içerisinde barındırmaktadır. 

Kemah Kalesi: Kalenin tarihi Hitit-Urartu dönemlerine civarı uzanır. İç içe 2 yapıdan oluşmaktadır. Anadolu'nun naturel kalelerinden durumda olan yapı sarp kayalar üst kısmına kurulmuştur.

Gülabibey Cami: Kemah kazasında bulunmaktadır .

Türbeler: Terzibaba Türbesi, Hıdır Abdal Padişah Türbesi ve Melik Gazi Türbesi Erzincan'da yer alan mühim türbelerdir.

Mama Hatun Külliyesi: Tercan kazasında yer alan külliyenin kesinlikle görülmesi gerekir. Külliyenin kendine ilişkin , kervansaray, mescit, hamam ve türbesi bulunmaktadır.

Abrenk Kilisesi: Kilise kapısında 1854 tarihi yazmaktadır. Kilisede 2 tane dikli taş bulunmaktadır .

Mesire Yerleri: Girlevik Çağlayanı, Aygır Gölü, Otlukbeli Gölü gidilmesi gerekli durumda olan yerlerdir.

Ekşisu Kaplıcası: Erzincan il merkezine 11 km mesafede bulunmaktadır . Böğert Yeraltı Maden Suyu olarak da adlandırılmaktadır. Bu yeraltı maden suyu türlü hastalıklara sıkı gelmektedir. Bunlardan bazıları; anemi, karaciğer ve mide hastalıklarıdır. Kaplıca suyunun sıcaklığı 33 derecedir. Kaplıca, romatizma, kalp rahatsızlıkları, damar sertliği ve ten rahatsızlıklarına sıkı gelmektedir.

Mağaralar:  Ala Mağarası, Köroğlu Mağarası ve Buz Mağaraları sırasıyla Erzincan'ın Kemaliye, Refahiye ve Kemah ilçelerinde bulunmaktadır . İlgi duyanların kesinlikle ziyaret etmeleri gerekir.



ERZİNCAN HAVAALANLARI

Erzincan Havaalanı il merkezine 9km mesafededir. Havaalanı hem sivil benzer zamanda askeri alanda hizmet vermektedir. Erzincan Havaalanı'na seferleri durumda olan uçuş şirketleri; THY, Pegasus, Anadolujet, Sun Express ve Onur Air olarak sıralanabilir.

Müşterilerimize sunduğumuz Erzincan pahalı olmayan uçak bileti seçeneklerimizle piyasadaki en uygun ücretlere Erzincan'a uçak yolculuğu yapabilirsiniz. Erzincan uçak bileti ücretleri ile ilgili haber almak amaçlı Alo Bilet Hattımızı kullanabilirsiniz.

Erzincan uçak bileti satın almak, sizlere uygun seferleri öğrenmek ya da rezervasyon yaptırmak amaçlı sizleri de firma çalışanlarımızla müzakereye çağrı ediyoruz. Piyasadaki ücretlere yönelik en pahalı olmayan Erzincan uçak bileti fırsatından istifade etmek amaçlı yapmanız gerekli durumda olan bir birşey Alo Bilet Hattını aramaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder